Klasik iktisatçıların mikro ekonomiye katkıları - Kaya, Neslinur (My University, 2007)
KLASİK İKTİSATÇILARIN MİKRO EKONOMİYE KATKILARI Bu çalışmada, klasik iktisat teorisinin öncülerinden olan Adam Smith, David Ricardo, John Stuart Mill, Jean Baptiste Say, Thomas Malthus ve Karl Marx’ın mikroekonomiye olan katkıları incelenmiştir. Mikroekonomik bir analizi temel alan çalışmada, klasik iktisatçıların mikroekonomiye sağladıkları katkıları literatür ve metin analizi metotları ile değerlendirmeyi amaçlamıştır. Buna göre çalışmada, arz, talep, üretim, tüketim, bölüşüm, değer, fiyat, uluslararası ticaret ve refah ekonomisi kavramları çerçevesinde altı temel klasik iktisatçının öne sürdükleri kavram, tanımlamaları ile model ve teorileri incelenmiştir. Söz konusu teoriler şunlardır: miktar teorisi, değer teorisi, bölüşüm teorisi, ücret teorisi, para teorisi, uluslar arası ticaret ve refah ekonomisi.

KLASİK İKTİSATÇILARIN MİKRO EKONOMİYE KATKILARI Bu çalışmada, klasik iktisat teorisinin öncülerinden olan Adam Smith, David Ricardo, John Stuart Mill, Jean Baptiste Say, Thomas Malthus ve Karl Marx’ın mikroekonomiye olan katkıları incelenmiştir. Mikroekonomik bir analizi temel alan çalışmada, klasik iktisatçıların mikroekonomiye sağladıkları katkıları literatür ve metin analizi metotları ile değerlendirmeyi amaçlamıştır. Buna göre çalışmada, arz, talep, üretim, tüketim, bölüşüm, değer, fiyat, uluslararası ticaret ve refah ekonomisi kavramları çerçevesinde altı temel klasik iktisatçının öne sürdükleri kavram, tanımlamaları ile model ve teorileri incelenmiştir. Söz konusu teoriler şunlardır: miktar teorisi, değer teorisi, bölüşüm teorisi, ücret teorisi, para teorisi, uluslar arası ticaret ve refah ekonomisi.
Keywords: Ekonomi; Mikro Ekonomi