İngilizcede yayınlanan bilimsel makalelerin yazar ve çevirmenlerine yönelik EASE (European Association of Science Editors) ilkeleri - Akbayturk Canak, Tuba; Güneş, Güssün; GÜNEŞ, GÜSSÜN (Çeviri/Translation, 2018)
Kısa ve okunaklı editör kılavuzları seti ilk kez 2010’da Avrupa Bilim Editörleri Derneğince (EASE) yayımlandı ve yıllık olarak güncellendi. Yirmiden fazla dilde hazırlanmış olan bu kılavuzlara ücretsiz olarak http://ease.org.uk/publications/authorguidelines sayfasından ulaşılabilir. Bu dokümanın amacı, tüm dünyadaki bilim insanlarına araştırma sonuçlarını başarılı bir şekilde sunmaları ve yazılarını İngilizce’ye doğru şekilde tercüme etmeleri için yardımcı olmaktır. Burada, yazıların eksiksiz, kısa, öz ve açık bir şekilde nasıl yazılacağı anlatılmakta ve etik konulara (yazarlık kıstasları, intihal, çıkar çatışması, v.b.) dikkat çekilmektedir. Sekiz ek bölümde de seçilmiş bazı konular hakkında (Abstracts, Ambiguity, Cohesion, Ethics, Plurals, Simplicity, Spelling ve Text-tables) örnekler ve daha detaylı bilgiler verilmektedir. EASE Guidelines yaygın olarak kullanımı uluslararası bilimsel iletişimin etkinliğini artıracaktır.