Cu(II) iyonu tayini için çevre dostu yeni bir yöntem geliştirilmesi - ÇUBUK, SONER (My University, 2021)
Çalışmamızda Cu(II) iyonu tayini için polimerik esaslı yüksek seçiciliğe sahip çevre dostu yeni bir spektrofluorimetrik yöntem geliştirilmiştir. Bu amaçla hazırlanan polimerik membranın karakterizasyonunun ardından Cu(II) iyonu tayini için dalgaboyu, pH, süre ve yabancı iyon etkisini de içeren en uygun şartlar belirlenmiştir. Ayrıca geliştirdiğimiz yöntemde kullanılan polimerik sensöre ait kararlılık, sensör ömrü ve tekrarlanabilirlik koşulları tespit edilmiş ve geri kazanım çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Gerçek örnekler üzerine uygulanabilirliği için sertifikalı referans atık su numuneleri kullanılmıştır. Yöntemimiz ile 20 saniye kadar kısa bir süre içerisinde yüksek s
Keywords: Kimya; Analitik Kimya; Temel Bilimler; Chemistry; Analytical Chemistry; Natural Sciences; Temel Bilimler (SCI); Doğa Bilimleri Genel; ÇOK DİSİPLİNLİ BİLİMLER; KİMYA, ANALİTİK; Natural Sciences (SCI); NATURAL SCIENCES, GENERAL; CHEMISTRY; MULTIDISCIPLINARY SCIENCES; CHEMISTRY, ANALYTICAL; Multidisciplinary; Filtration and Separation; Chemistry (miscellaneous); General Chemistry; Physical Sciences; Cu(II); fluorimetrik; sensör