E- işletme kuruluşu - Ekdi, Serdar (My University, 2001)
E-İşletme Kuruluşu adlı bu çalışma, elektronik ticaret yapmak ve mevcut süreçlerini elektronik araçlardan yararlanarak geliştirmek isteyen işletmelere, stratejik bir yaklaşımla yol göstermeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla II. ve III. bölümde, internet ve bilgi teknolojilerinin organizasyonların işleyişini nasıl değiştirdiği ve elektronik ticaret hakkında birtakım bilgiler verilmiştir. Elektronik Ticaret Stratejisinin Belirlenmesi adlı bölüm, işletmelerin stratejik bir yaklaşımla dijital araçları ve elektronik ticareti değerlendirebilmeleri için yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Beşinci bölümde, işletmelerin elektronik ortamda nasıl ve ne büyüklükte bir rol oynayacaklarına karar vermelerinden sonra, kullanmaları gereken araçlar ve uymaları gereken bazı kurallar hakkında bilgiler verilerek dijital dünyanın en etkili aracı olan web sitesi, bu aracın bakımı, sürekliliğinin sağlanması gibi konulara değinilmiştir. Altıncı bölümde ise, işletmeler için en temel süreçler; satış öncesi, satış, dağıtım ve satış sonrası süreçler gibi başlıklar altında gruplanarak, bu süreçlerin elektronik ortamda nasıl gerçekleştiğinden ve işletmelerin bu süreçlerde başarılı olmasına yardımcı olacak bazı taktiklerden söz edilmektedir.

The purpose of the thesis called Establishing an E-Enterprise is to guide enterprises which would like to do electronic commerce and improve own processes taking advantages of electronic tools. Second and third sections are about how internet and information technologies are changing the structure of organizations and contain basic information about electronic commerce. The section called Formulation of Electronic Commerce Strategy is about the methodology for evaluating electronic commerce and dijital tools in a strategic manner. Fifth section gives information about dijital tools and main rules which enterprises can use, after they decided what kind of role they would play in dijital world. It mentions the web; the most effective tool of the dijital world and maintanance of this tool. Following section is taking up the fundamental processes grouping them as pre-sale, sale, distribution and after sale for e-enterprises. In this section it's explained that how those processes take place in electronic environment and what are the tactics those help organizations for success in dijital world.
Keywords: Elektronik Ticaret; Genel yönetim; Şirketler; Yürütmenin yönetimi