Plazma Püskürtme Yöntemiyle Çelik Levha Üzerine Farklı Alaşımların Kaplanması - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Günümüzde metal ve alaşımların yüksek sıcaklık, korozyon, aşınma gibi ağırlaşan çalışma şartlarında istenilen özelliklerin i sağlayamadığı durumlarda plastikler, kompozitler, süper alaşımlar ve ileri teknoloji seramikleri gibi malzemeler devreye girmektedir. Bu nedenle ileri teknoloji seramikleri metal malzeme yüzeyine farklı kaplama teknikleri ile (CVD, PVD ve Isıl püskürtme tekniklerinden olan plazma püskürtme ile) uygulanmaktadır. Bu yöntemlerle kaplanan metal ile alaşımlar demir-çelik, uzay ve havacılık, savunma sanayi, otomotiv, makine ve imalat gibi birçok sektörde kullanılmaktadır. Bu çalışmada, plazma püskürtme yöntemi ile altlık malzemesi olarak karbon çeliği üzerine kaplama işlemi yapılmıştır. Plazma püskürtme yöntemiyle iki farklı kaplama malzemesi olan Cr2O3 ve Al2O3- TiO2 çelik malzemeler üzerine ayrı ayrı uygulanmıştır. Numuneler, mikroyapısal ve mekanik olarak incelenerek, her iki kaplama malzemesi kıyaslanmıştır

Recently, metal and composition can not manage difficult conditions like the high temparature, corrosion, abrasion. Plastics, supercomposition, composites and massive technological ceramic were preferred in stead of metal and composition. Because of that advanced technological ceramics applicated onto the metal surface with different techniques (CVD, PVD, plasma spray method which one of termal spray methods, etc.) When the metals and compositions were coating with those methods they can available for iron-steel industry, defense industry, space and aeronautics, automoive, machine and manufacturing. In this study, Cr2O3 and Al2O3-TiO2 ceramic coatings have been applied onto carbon steel substrates by plasma spray technique. Coated samples have been analyzed and investigated with microstructurel and mechanical tests respectively. Finally both coated samples have been compared
Coating of Different Alloys on Carbon Steel by Plasma Spray Method
Keywords: Malzeme Bilimleri, Kaplamalar ve Filmler; Metalürji Mühendisliği