Bilişim sistemlerinde veri güvenliği yaklaşımı ve şifreleme algoritmaları: DNA algoritması önerisi - Yıldırım, Arif (My University, 2010)
venliği, Şifreleme, İletişim, Genetik, DNA, Hacking, Bilgi Savaşları. ÖZET BİLİŞİM SİSTEMLERİNDE VERİ GÜVENLİĞİ YAKLAŞIMI VE ŞİFRELEME ALGORİTMALARI: DNA ALGORİTMASI ÖNERİSİ Güvenlik kavramı, insanoğlunun tarih boyunca hem en temel ihtiyacı hem de en önemli problemi olmuştur. Savunma ve saldırı stratejileri, savaş temelinde güvenlik politikalarını şekillendirmiştir. Savaş kavramı yüzyıllardır gelişerek asimetrik savaş ve günümüzde ise iletişim araçlarının ve bilişim teknolojilerinin hızlı gelişmesi ile birlikte bilgi savaşlarını gündeme getirmektedir. Savunma stratejilerinin gelişmesi ile birlikte insanoğlunun korunan şeylere olan merakının bir sonucu olarak, yeni saldırı stratejileri geliştirilmiştir. Bununla birlikte, şifreleme algoritmaları savunma amacıyla tarih boyunca, tüm iletişim kanalları için kullanılmıştır. DNA algoritması ve insan çoğalma sistemi günümüzde hızlı iletişim kanalları, ağlar ve internet için bir algoritma olarak önerilmektedir. En basit iletişim modeli olan Shannon-Weaver’ın İletişim Modeli temelinde insan çoğalma sistemi bilişim sistemleri için şifreleme algoritması olarak tasarlanmıştır. Information Security, Cryptography, Communication, Genetics, DNA, Hacking, Information Warfare.

DATA SECURITY APPROACH IN INFORMATION TECHNOLOGY AND CRYPTOGRAPHY: DNA ALGORITHM Security has always been a substantial problem for humankind throughout the history and at the same time it has also been a basic need. Defense and attack strategies have formed security policies which are underlying the war. The term of war has evolved over the ages and finally the concept of asymmetric warfare has emerged. Furthermore, developing communication utilities and spreading information technologies bring the information warfare to the agenda. In parallel with the development of defense strategies and as a result of human curiosity for the protected things, new attack strategies have been developed. Similarly, for the purposes of defense throughout history, encryption algorithms has been used for all communication channels. DNA algorithm and human reproduction logic as an encryption algorithm has been suggested for today’s fastest communication channels, the networks and the internet. Based on the simplest model of Communication, Shannon- Weaver Communication Model, the human reproduction logic designed as an algorithm for information systems.
Keywords: Bilişim Güvenliği; İletişim; Şifreleme