Maddi Olmayan Duran Varlıkların İtfasına İlişkin IAS 38 ile IFRS 3 Standardında Yer Alan Düzenlemeler ve Türk Vergi Mevzuatıyla Karşılaştırılması - (:unkn) unknown (My University, 2005)
"Maddi Olmayan Duran Varlıklar" başlıklı 38 nolu standardın amacı, maddi olmayan duran varlıkların muhasebeleştirilmesini açıklamaktır. "işletme Birleşmeleri" ba'şlıklı 3 nolu standardın amacı ise, işletme birleşmesinde, işletme tarafından yapılacak finansal raporlamayı belirtmektir. Standarda göre, elde eden, şerefiyeyi kayıt altına almakta ve itfa etmek yerine değer düşüklüğünü test etmektedir. Bu çalışmanın amacı, maddi olmayan duran varlığın itfa süresini, itfa yöntemini açıklamak ve standartlarla Türk Vergi Kanunu ve Türk Tekdüzen Muhasebe Sistemi arasındaki benzerlik ve farklılıkları analiz etmektir.

The objective of the IAS 38 (Intangible Assets) is to prescribe the accounting treatment for intangible assets. The objective of the IFRS 3 (Business Combination) is to specify the financial reporting by an entity when it undertakes a business combination. According to the standard, the acquirer recognises goodwill which is subsequently tested for impairment rather than amortised. The purpose of this paper is to explain the amortisation period, the amortisation method for an intangible asset and analyse the similarities and differences between the standards and Turkish Tax Law, Turkish Uniform Accounting System.
The Regulations of the Amortisation of an Intangible Asset in IAS 38 and IFRS 3 and a Comparison with Turkish Tax Law
Keywords: İşletme