Fatıma Bint Kays’ın hayatı ve rivayetleri - Erel, Sare Nur (My University, 2008)
FÂTIMA BİNT KAYS’IN HAYATI VE RİVAYETLERİ Bu tez çalışması Fatima bint Kays’ın hayatını ve rivayetlerini ele alan iki ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Fâtıma bint Kays’ın hayatı ve kişiliği kaynaklarda verilen bilgiler ışığında tetkik edilmiştir. İkinci bölümde Fatıma bint Kays’a ait olduğunu tesbit ettiğimiz rivayetler metin ve sened açısından araştırılmıştır. Rivayetlerin önce diğer kaynaklardaki yerleri belirtilmiş ardından senedde yer alan ravilerin tanıtımı yapılmıştır.

THE LIFE AND NARRATIONS OF FATIMA BINT KAYS In this thesis arised by two main parts, the life and narrations of Fatima bint Kays were concerned. In the first division, the life and personality of Fatima were studied in the light of knowledge given by references. In the second division, the narrations belonging to Fatima determined by the results of our study, were investigated according to their texts and sanads. The places of the narrations in other references were firstly determined and then the narrators were introduced given in the sanads.
Keywords: Biyografi; Hadis; İslam Dini