XVII. yüzyılda Osmanlı-Dubrovnik siyasî ilişkileri - Yemişçi, Cihan (My University, 2017)
Dubrovnik, Doğu Roma İmparatorluğu’nun bir yerleşimi olarak teşekkülünden 1378’de cumhuriyeti ilanına kadar Venedik ve Macaristan hâkimiyeti altında varlığını sürdürmüş bir şehirdir.

Dubrovnik is a city that survived under the rule of Venice and Hungary until it was declared a republic in 1378 as a settlement of the Eastern Roman Empire.
Keywords: Dubrovnik Cumhuriyeti; Dubrovnik Republic; Osmanlı İmparatorluğu; Osmanlı Korsanları; Ottoman Corsairs; Ottoman Empire; Siyasi ilişkiler; tarih; Venedik; Venice; XVII; XVII. yy; XVIIth Century; Yüzyıl