Sermaye piyasası kanunu yönünden bağımsız dış denetim uygulamaları üzerine bir inceleme - Güneş, Özlem (My University, 2009)
Denetim ,Bağımsız Dış Denetim, Sermaye Piyasası ÖZET SERMAYE PİYASASI KANUNU YÖNÜNDEN BAĞIMSIZ DIŞ DENETİM UYGULAMALARI ÜZERİNE BİR İNCELEME Günümüzde işletmelerin gelişen ve değişimi gerektiren ekonomik koşullar nedeniyle giderek büyümesi beraberinde doğru ve güvenilir bilgilere olan ihtiyacı da arttırmaktadır. Bu ihtiyacın artması bağımsız dış denetim uygulamalarının da daha fazla önem kazanmasına neden olmuştur. Küreselleşme ve bilgi teknolojilerindeki gelişmelere paralel olarak sermaye piyasaları da önem kazanmıştır. Sermaye piyasasının etkin bir şekilde işleyebilmesi ve böylelikle sermayenin tabana yayılması için yatırımcıların ihtiyaç duyduğu güveni sağlayacak olan faktör bağımsız dış denetimdir. Çalışmamızda öncelikle genel anlamda denetim ve bağımsız dış denetim kavramları irdelenmiş olup devamında ise sermaye piyasalarında denetim açıklanmıştır. Audit, Independent External Audit,Capital Markets

Today, along with the enterprises’ getting gradually enlarged because of the economic conditions that develops and require to be changed; the need to the accurate and reliable information has also increased. And this increase has brought forth the independent external audit applications to become more important. In parallel with the globalization and the developments in the information technologies; capital markets have also gained importance. In order for capital market to manipulate effectively and in this way the capital to outspread; the factor which will elicit the confidence the investors need is the independent external audit. In our study, we firstly examined the concepts of audit, independent audit and corruption then the independent external audit in capital markets are explained.
Keywords: Bağımsız Denetim; Muhasebe; Muhasebe Denetimi; Sermaye Piyasası