Selim Sabit [ö. 1911]: mi’yaru’l-kelam: (metin-inceleme-sözlük) - Gökçe, Hasan (My University, 2006)
Miyâru’l-Kelâm Selim Sâbit Efendi tarafından, Rüştiye Mektepleri [orta okul]’ndeki öğrencilere Türk Dil zevkini verebilmek üzere kaleme alınmış, eğitim amaçlı bir belagat kitabıdır. Bu yüksek lisans çalışmasında adı geçen eserin Türkiye Diyânet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi Kütüphanesi’nde 45991 demirbaş numarasıyla kayıtlı olan, 1302/ 1875 tarihli Matbaa-i Osmânîyye baskısı esas alınmıştır. Çalışmamız, metnin incelenmesi, yazı çevirimi, sözlüğü ve dizininden oluşur. Metnin en doğru şekilde okunması ve dizininin yapılması asıl amacımızı oluşturdu.

This study is basically on Miyâru’l-Kelâm, written with Ottoman Turkish. This master, thesis consists of a transcription and an analytical index of the text. The main goal of this study is to provide a correct transcription and an analytical index.
Keywords: Belagat; Biyografi_Selim Sabit, 1245-1829; Şairler, Divan; Türk Dili; Türk Şiiri