Türk müziği 2 ila 10 zamanlı usûllerde velvele analizi - Nar, Mert (My University, 2020)
“Türk Müziği 2 ila 10 zamanlı usûllerde velvele analizi’’ başlığı altında yapılan bu araştırmada; küçük usûllerin ana şekillerinin, yaygın olarak kullanılan velvelelerinin ses kayıtları ile bu alanda yazılmış olan yazılı eserleri incelenmiş; ülkemiz ve/ veya dış ülkelerde eğitim veren, konser veren, yayını bulunan ritim saz sanatçılarının vuruşları gözlemlenerek kaynak taraması yanında, ilgili kişilerin eşlik ettiği eserler dinlenip alınan bilgiler değerlendirilmiştir. Elde edilen bilgiler ışığında, repertuarda bulunan eserlerin dinlenmesi ve gerçekleşmiş icraların gözlemlenmesi suretiyle yurtdışında ve ülkemizde yaygın olarak kullanılan küçük usûllerin çeşitli velveleleri ile ilgili detaylı bilgiler ortaya çıkartılmıştır.

In this research carried out under the title of velvele analysis in 2 to 10 time procedures in Turkish music; The sound recordings of the main forms, the widespread velvets, and the written works written in this area were examined. The beat of the rhythm saz artists, who give education, give concerts and broadcast in our country and / or abroad, was observed. In addition to the literature review, the works accompanied by the relevant people were listened to. The information received was evaluated. In the light of the information obtained, detailed information about the various velvets of small methods used abroad and in our country was revealed by listening to the works in the repertoire and observing the performed performances. In order to emphasize the importance of this study, these little procedures, which were observed and recorded in written form, were recorded visually by performing their parents.
Keywords: Art; Din; History; Islam; ika; İka; İslam; meter; Music; Müzik; Ölçü; Religion; rhythm; rhythmic variation; Ritim; Sanat; Tarih; Usûl; Velvele