Muhasebe ve denetim açısından işletmenin sürekliliği ve sürdürülebilirlik - AYBOĞA, MEHMET HANİFİ (My University, 2022)
Muhasebe, işletme içindeki yönetim basamaklarına olduğu kadar, işletme dışındaki ilgili taraflara veri üreten yapısıyla, işletmelerin ana bilgi sistemini oluşturmaktadır. Bu sistemde önce muhasebe verileri elde edilmekte, veri işleme süreci sonunda muhasebe bilgilerine ulaşılmaktadır. Bu bilgilerin elde edilmesinde muhasebenin süreklilik, maliyet esası ve dönemsellik kavramları etkilidir. Bu kavramlar dikkate alınarak hazırlanan finansal tablolar, işletmenin sürekliliğini ifade etmektedir. Finansal tablolardan elde edilen bilgiler ile işletmenin sürekliliği ve sürdürülebilirliği hakkında kanaate ulaşabiliriz. Finansal tabloların analizi ile kanaatimizi güçlendirebiliriz. Süreklilik ve sürdürülebilirlik konusunda risklerin varlığı işletme yönetiminin alacağı tedbirler ile yönetilebilir

Accounting constitutes the main information system of the enterprises with its structure that produces data for the management steps within the enterprise as well as for the relevant parties outside the enterprise. In this system accounting data is obtained first and acconting information is accessed at the end of the data processing process. The concepts of continuity, cost basis and periodicity of accounting are effective in obtaining this information. Financial statements prepared by considering these concepts express the permanance of the business. With the information obtained from the financial statements, we can reach an opinion about the permanance and sustainability of the business. We can strengthen our conviction by analyzing the financial statements. The existence of risks in terms of continuity and sustainability can be managed with the measures to be taken by the business management.
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; İşletme; Muhasebe; Social Sciences and Humanities; Management; Accounting; Sosyal Bilimler (SOC); Ekonomi ve İş; İŞLETME; YÖNETİM; Social Sciences (SOC); ECONOMICS & BUSINESS; BUSINESS; MANAGEMENT; Karar Bilimleri (çeşitli); Genel Karar Bilimleri; Strateji ve Yönetim; Pazarlama; İşletme ve Uluslararası Yönetim; Genel İşletme, Yönetim ve Muhasebe; Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler; Decision Sciences (miscellaneous); General Decision Sciences; Strategy and Management; Marketing; Business and International Management; General Business, Management and Accounting; Social Sciences & Humanities; Continuity; Sustainability; Accounting; Auditing; Financial Statements; Süreklilik; Sürdürülebilirlik; Muhasebe; Denetim; Finansal Tablolar