Sosyal bilgiler eğitimindeki sorunlar ve çözüm önerileri: Öğretim elemanlarının görüşleri - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Bu çalışma, daha etkili bir sosyal bilgiler eğitimi için gerekli koşulların belirlenmesine yardımcı olmak amacıyla sosyal bilgiler eğitimcilerinin alanda gördükleri sorunları ve çözüm önerilerini ortaya koymaktadır. Nitel araştırma deseninin kullanıldığı bu araştırmada, amaçlı bir örneklem seçimi ve yarı yapılandırılmış bir görüşme protokolü kullanılmıştır. Araştırma verileri, verilerdeki gizli temaları tespit etmede etkili olan sürekli karşılaştırma yöntemiyle analiz edilmiştir. Verilerin analizi sonucunda, alandaki sorunlar (1) eğitim sistemi ve politikası, (2) akademisyenler, (3) öğrenciler ve (4) öğrenme ortamı, eğitim araçları ve kaynaklara erişimle ilgili olmak üzere dört ana kategoride toplanmıştır. Akademisyenlerin alandaki problemlere ilişkin görüşleri ve çözüm önerileri kendi görüşlerinden alıntı yapılarak açıklanmıştır.

This study explored social studies educators’ viewpoints on the problems and constraints confronting social studies education in Turkey and their suggestions for solving them. Qualitative research methods were used for carrying out the study based on a purposeful sampling procedure and semi-structured interviews. Interview transcripts were analyzed through the strategies of inductive qualitative data analysis which yielded four categories of problems as to the (1) educational administration and policy, (2) social studies educators, (3) students, and (4) learning environment, educational tools and access to resources. Participants’ views of the problems were documented with the extracts from their own words.
Issues and suggested solutions in social studies education: Views of teaching faculty
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları; Sosyal Çalışma