İktisadi büyümenin sosyo-ekonomik açıdan gelir dağılımı ile ilişkisinin incelenmesi : Türkiye örneği - Armutlu, Anıl (My University, 2020)
İktisadi büyümenin sosyo-ekonomik açıdan gelir dağılımı ile ilişkisinin incelenmesi : Türkiye örneği Ülkelerin iktisat politikalarındaki başlıca temel hedefleri arasında sürdürülebilir bir iktisadi büyüme yakalamak ve yaratılan çıktının toplumun tüm kesimlerine adil bir şekilde bölüştürülmesini sağlamak gelmektedir. Bu sebeple uzun yıllar boyunca iktisadi büyüme ve gelir dağılımında adaletin sağlanması konuları, ekonomistlerin ve politika yapıcıların ilgi odağı olmuştur. Bu çalışmada; iktisadi büyüme, gelir ve gelir dağılımının teorik boyutta açıklamaları yapıldıktan sonra iktisadi büyüme ve gelir dağılımı kavramları arasında ne şekilde ve ne yönlü bir ilişkinin olduğu ortaya konulmaya çalışılmıştır. Bu açıdan iktisadi büyüme ve gelir dağılımının, makroekonomik ve sosyoekonomik faktörler ile olan bağlantıları incelenerek iktisadi büyüme ve gelir dağılımı kavramlarının birbirleri üzerine olan etkilerinin açıklanması amaçlanmıştır.

EXAMINING THE RELATIONSHIP OF ECONOMIC GROWTH WITH INCOME DISTRIBUTION IN SOCIO-ECONOMIC TERMS: THE CASE OF TURKEY Among the main objectives of countries' economic policies are to achieve a sustainable economic growth and to ensure that the output created is distributed fairly to all segments of the society. Therefore, for many years, the issues of ensuring justice in economic growth and income distribution have been the focus of attention of economists and policy makers. In this study; after making theoretical explanations of economic growth, income and income distribution, it has been tried to reveal the relationship between the concepts of economic growth and income distribution. In this respect, it is aimed to explain the effects of economic growth and income distribution on each other by examining the connections of economic growth and income distribution with macroeconomic and socioeconomic factors.
Keywords: Eşitsizlik; Finance; Gelir; Gelir Dağılımı; International trade; İktisadi Büyüme; income; income distribution; inequality; Maliye; social state; Sosyal Devlet Economic growth; Uluslararası ticaret