Şehir algısının şehrin marka imajına etkisi ve İstanbul'da yaşayan şehir sakinleri üzerine bir araştırma - Düvenci, Erkam (My University, 2009)
Marka İmajı, Algı, Mekan Pazarlaması ÖZET ŞEHİR ALGISININ ŞEHRİN MARKA İMAJINA ETKİSİ VE İSTANBUL’DA YAŞAYAN ŞEHİR SAKİNLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Bu çalışma kapsamında, günümüzün popüler yerleşim birimleri olan şehirler, sahip oldukları marka imajı açısından değerlendirilmiştir. Bu doğrultuda gerçekleştirilen araştırmayla da, şehirde yaşayan kişilerde şehir algısını oluşturan bileşenlerin insan zihnindeki sonuçlarını ortaya çıkarmaya yönelik bir örnek olarak; şehir algısını oluşturan faktörlerin, şehrin marka imajı üzerindeki etkisinin tespit edilmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, çalışmanın ilk iki bölümünde teorik bilgilere yer verilmiştir. Çalışmanın teorik altyapısı doğrultusunda gerçekleştirilen uygulamayla ilgili bilgiler ise üçüncü bölümde yer almaktadır. Uygulamada şehir sakinleri açısından; İstanbul’a ait algıyı oluşturan faktörlerin, İstanbul’un marka imajına olan etkisi incelenmiştir. Araştırmadan elde edilen sonuçlar yorumlanarak konuyla ilgilenen kişilerin fikir sahibi olması amaçlanmıştır. Brand Image, Perception, Place Marketing

THE EFFECT OF CITY PERCEPTION ON BRAND IMAGE OF CITY AND A RESEARCH ON CITIZENS OF ISTANBUL Within the scope of this study, the cities, which are the popular settlement units of today, are evaluated in terms of the brand image they have. With the research carried out accordingly, it’s been aimed to determine the effect of the factors creating the city perception on the brand image of the city as an example to bring out the results in the mind of people related to the components creating the city perception of the people living in the city. For this purpose, theoretical information is provided in first two sections of the study. The information related to the application carried out in accordance with the theoretical infrastructure of the study is given in the third section. In the application, the effect of the factors creating the perception of Istanbul on the brand image of Istanbul is analyzed in terms of the city residents. The results of the research are interpreted and the relevant people are allowed to have an idea.
Keywords: İmaj_Marka; Marka İmajı; Pazarlama; Üretim Yönetimi