YILLARA YAYGIN İNŞAATLARIN TFRS 15, BOBİ FRS VE VERGİ KANUNLARIMIZ AÇISINDAN KARŞILAŞTIRILMASI - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Yıllara yaygın inşaat ve taahhüt işlerinin muhasebeleştirilmesinde “TFRS 15 Müşteri Sözleşmelerinden Hasılat” standardı, “BOBİ FRS Bölüm5: Hasılat” ve vergi mevzuatımız açısından farklıuygulamalar mevcuttur. Bu nedenle çalışmadabu farklılıkları açıklamak amacıyla, yıllara yaygıninşaat ve taahhüt işletmelerinin, “Türkiye Finansal Raporlama Standardı 15 Müşteri Sözleşmelerinden Hasılat” standardı, “BOBİ FRS Bölüm 5:Hasılat” ve vergi mevzuatımız çerçevesinde incelenerek, örnek uygulamalar üzerinde muhasebekayıtlarına yer verilmiştir

There are different practices in terms of “Revenue from Customer Contracts IFRS 15” standard, “LME FRS Part 5: Revenue” and our tax legislation in accounting for long-term construction and repair projects. Therefore, in order to explain these differences in the paper, long-term construction and repair projects, “Turkey Financial Reporting Standard 15: Revenue from Customer Agreement” standard, “BOBI FRS Part 5: Revenue” and examined in the framework of our tax legislation and accounting records are included on sample applications.
COMPARISON OF LONG-TERM CONSTRUCTION AND REPAIR PROJECTS IN TERMS OF IFRS 15, LME-FRS AND TAX LAW