Girdev Polyesi - Biricik, Ali Selçuk; Bozyiğit, Recep (Marmara Coğrafya Dergisi, 1996)
Girdev Polyesi, Teke Yöresi'nde Akdağ (3024m.), Erendağ (2677 m.) ve Tezekli Dağları arasında yer alır. 44.2 km. yüzölçüme sahip olan Polye Havzası'nın doğu-batı yönündeki uzun ekseni 8.5 km., kuzey-güney doğrultusundaki genişliği ise 6.S km.'dir. Polye havza tabanında, bugünkü klimatik şartlar çerçevesinde oluşan göl alanı 4 .S km. dir. Polye tabanındaki gol sularını tahliye eden 3 ayrı düden vardır. Bunun dışında polye tabanına sularını boşanan karstik kaynaklar da dikkati çekmektedir. Burada, jeomorfolojik birim olarak 3 Ünite ayırt edilmiştir.Bunlar; Pofye havza tabanı, havza çerçevesi ve bunlarla bağlantılı olan plato sahası;dır. Girdev Polyesi, arazi gözlemlerimizin sonuçlarına göre tektono-karstik kökenlidir.Polye'nin oluşumunda Alpin tektonik hareketler ile karstifkasyon etkili olmuştur.
Gintev polje (Fethiye-Antalya )