A general balanced organization structured model improvement - Sayın, Esin (My University, 2006)
GENEL BİR DENGELİ ORGANİZASYON YAPISAL MODELI GELİŞTİRME Günümüzde bilgi teknolojileri sürekli gelişmekte ve teknoloji geliştikçe işletmelerin de rekabet avantajını kazanmak için kendi iş süreçlerini geliştirmeleri ve optimize etmeleri gerekmektedir.Özellikle üretim işletmeleri açısından, müşteriyle iletişim, ürün maliyetlerini düşürmek, yüksek kalitede üretim yapmak ve süreçlerin kontrollü yönetimi zorunluluktur. İşletme kaynak yönetimi, işletmenin ana süreçlerini bütünleştiren ve yöneten entegre bir stratejik yönetim aracıdır. Bu çalışmayla,işletme kaynak yönetimi kullanımının işletmenin stratejik performansı üzerine etkisi çalışan randımanı, takım/ departman performansı ve işletme verimliliği baz alınarak teorik bir model geliştirilmiştir.Çalışmanın sonucunda, ERP kullanan ve Tük iye’de sektöründe önde gelen üç üretim firması üzerinde ERP’nin randıman, etkinlik ve verimlilik üzerindeki etkisi sorgulanmıştır. Böylece, sonuçlarının üretim firmalarına rehber olması amaçlanmıştır.

A GENERAL BALANCED ORGANIZATION STRUCTURED MODEL IMPROVEMENT In today’s business , information Technologies growing continuously and companies need to improve and optimize their business processes to gain the competitive advantage. Especially for the manufacturing firms, the necessity for customer interactions, product cost reductions, product quality and carefully managed processes is paramount.nterprise resource planning, is a strategic integrated tool that unifies and manages the core proces of an organization. In this study, a theoric model developed ased on using Enterprise Resource Planning ‘s impact on strategic business performance through employee effort, team/ department efficiency and productivity of the organizations.At the end of the study, ERP’s impact on effort, efficiecy and productivity queried. Thus, guiding results were obtained for the manufacturing organizations to improve their strategic business performance level.
Keywords: Bilgi Teknolojileri; İşletmeler_Üretim; Rekabet