Yerel yönetim bankacılığı: iller bankası’nın İlbank A.Ş.’ye dönüşüm süreci - Namazcı, Eymen (My University, 2013)
ller Bankası, Yerel Yönetim Bankacılığı, İlbank A.Ş. ÖZET Günümüzde yerel yönetimler ve sundukları hizmetler gittikçe önem kazanırken, bu birimlerin harcamalarının finansmanı da önemli bir konu haline gelmektedir. Yerel hizmetlerin finansmanında çeşitli alternatifler bulunmaktadır. Bunlardan biri de yerel yönetim bankacılığıdır. Bu çalışmada yerel yönetim bankacılığının gelişimi ve dünyadaki örnekleri sunulmuş ve çalışma ile Türkiye’de yerel yönetim bankacılığı alanında son yıllarda yaşanan dönüşüm açıklanmaya çalışılmıştır. Dünyada yaşanan liberalleşme süreci, Türkiye’nin yerel yönetim bankası olan İller Bankası’nı İlbank A.Ş.’ye dönüştürmüştür. Bu dönüşümü etkileyen unsurlar ve dönüşüm sürecinin analizi çalışmanın esas inceleme alanını oluşturmaktadır ller Bankası, Local Government Banking, İlbank Inc.

As local governments and the services that they provide are becoming more important nowadays, the finance of their expenditures are also becoming a significant issue. There are many different instruments used for the financing of these expenditures. One of these is local govenment banking.This study aims to introduce the development of local government banking and gives significant examples from several countries. It aims to explain the recent transformation of local government banking in Turkey. The liberalization process in the world has transformed the local government bank of Turkey, İller Bankası, to İlbank Inc. The factors that have affected this transformation and the analysis of the transformation process itself constitutes the main field of this study.
Keywords: Bankalar ve Bankacılık --Türkiye; Kamu Yönetimi; Yerel Yönetim; Yerel Yönetim Maliyesi