“Herkesin bir şansı daha olmalı” kısa metraj filmi bağlamında sinemada şiddet - Erkanı, M. Emrah (My University, 2012)
“Herkesin Bir Şansı Daha Olmalı” kısa filmi bağlamında sinemadaki şiddet ve gerçeğe bakmak amacındaki bu tezin ilk iki bölümü şiddetin sinema akımlarına yansımalarına değinmektedir. Üçüncü bölümden ve yedinci bölüme kadar olan bölümlerde ise karakterler, film öyküleri, gerçek yaşam ve sinema etkileşimi üstünedir. Yedinci bölümde şiddetin farklı şekillerde aktarılmasına Türkiye sinemasından üç örnek üstünden değinilmektedir. Tezin son bölümü “Herkesin Bir Şansı Daha Olmalı” kısa film senaryosundan oluşmaktadır. NEMA, KISAFİLM, ŞİDDET, GERÇEKÇİ SİNEMA

The first two parts of this research, which is about reality of cinema and violence in cinema incontext of the short film “Everybody Should Have A Second Chance”, is about violence and how it’s been handled in different cinema styles. From the third part and seventh part, it’s about characters, stories, real life and cinema relation. On the seventh part three examples are given from Turkish cinema which all three issues violence in different ways. Tha last part of the research is the script of the short film. CINEMA, SHORT FILM, VIOLENCE, REALISTIC CINEMA
Keywords: Filmler; Sinema; Şiddet, Sinemada