TOPLUM TEMELLİ TEDAVİ - AKVARDAR, YILDIZ (Yeşilay Yayınları, 2019)
ünümüzde “bağımlılık” denildiğinde alkol, madde ve tütün ürünlerinin yanı sıra teknoloji, kumar bağımlılığı gibi davranışsal bağımlılıklar akla gelmektedir. Sadece kişiyi değil ailesini, sosyal çevresini, yaşadığı toplumu hatta dünyayı etkileyen bir hastalıktır. Bağımlılık bugün ülkelerin sınırlarını aşıp ekonomik, güvenlik, terör boyutları olan ve tek bir alana indirgenemeyecek global bir sorun haline dönüşmüştür. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artış gösteren bağımlılık, toplumda ve bireylerde yarattığı tahribat ve sonuçları itibariyle gündemini her daim korumaktadır. Yeşilay olarak bağımlılık ile ilgili akademik camiaya yönelik bilimsel çalışmaların, bağımlılıkların önlenmesi konusunda topluma doğru ve güvenilir bilgilerin verilmesinin kaynağını oluşturuyoruz. Bağımlılık alanında akademisyen ve bilim insanlarının bağımlığın tanı, tedavi ve önlenmesine ilişkin birikimlerini ve tecrübelerini yansıttığı bu kitabı, işte bu uğurda ve bu idealler doğrultusunda hayata geçirdik. Kitap, bir kavram olarak bağımlılığı, bağımlılığın tarihini, dünyada ve ülkemizdeki bağımlılıkla ilgili güncel yaklaşımları, bağımlılığa yol açan etkenleri, önleme faaliyetlerini, son tıbbi gelişmeleri, tedavi modelleri gibi bağımlılıkla ilgili tüm merak edilenleri bilimsel bir çerçevede ele almaktadır. Kitabın bilim insanları, akademik camia, ebeveynler, alan çalışanları, öğretmenler ve kanaat önderleri için bilimsel kaynak olacağına inanıyoruz.