The effectiveness of code inspection on software quality - Mola, Dinçer (My University, 2007)
KOD İNCELEMESİNİN YAZILIM KALİTESİNDEKİ ETKİNLİĞİ Yazılım geliştirme endüstrisindeki hızlı gelişim dolayısıyla, günümüzde, yazılım şirketleri için, ürünlerini mümkün olduğunca çabuk piyasaya sürmek büyük önem arz etmektedir. Ne var ki, bir ürünün piyasaya çıkış tarihi ne kadar erken olursa, o üründe çıkması muhtemel hata oranı da o kadar yüksek olur. Sonuç olarak, üründeki hataları azaltmak adına, en baştan başlayarak çıkış tarihine kadar, geliştirme süreci son derece dikkatli bir şekilde gözlemlenmelidir. Ürünün yapısını daha sağlam bir hale getirmek için yazılım geliştirme süreci esnasında izlenebilecek olan çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerden bir tanesi, yazılım geliştirme süreciyle eş zamanlı olarak uygulanmakta olan, kod denetimi veya kod incelemesidir. Yazılım geliştirmede kod incelemesi, önemli fakat çok yaygın olmayan bir süreçtir. Birçok yazılım geliştirme organizasyonunda uygulanmamasına rağmen kod incelemesinin avantajı yadsınamaz. Bu tezin amacı, kod incelemesinin yazılım kalitesi üzerinde olan etkinliğini incelemek ve piyasaya çıkış sonrasında, kod incelemesi yöntemi uygulanmış veya uygulanmamış olmasına dayanarak sorunların veya ürünlerin performanslarını karşılaştırmaktır. Bu esnasında, kod inceleme yönteminin etkinliğini izleyebilmek amacıyla üç adet birbirine yakın boyutlarda yazılım projesi kullanılmıştır. Bu projelerden bir tanesinde kod inceleme yöntemi uygulanırken, geri kalan iki proje kod inceleme yöntemi uygulanmadan tamamlanmıştır. Uygulama kısmı olarak, bu üç adet projenin analiz test sonuçları toplanmış ve birbirleriyle karşılaştırılmışlardır.

THE EFFECTIVENESS OF CODE INSPECTION ON SOFTWARE QUALITY Due to the rapid growth of software development industry, today, it is very important for software companies to release their product as quickly as possible. However, the earlier is the release date of a product, the bigger is the possibility of defects in the product. As a result, from the very beginning until the release, the development cycle should be treated and reviewed very carefully to be able to reduce after-release defects or bugs in the product. There are several methodologies that can be followed during the software development process so that the structure of the product gets more stable. One of these methodologies is mainly code review or code inspection, which is a process being run simultaneously as the software development process. Code inspection in software development is an important, but not so common, process. Although code reviews aren’t applied in most software development organizations, the benefit is undeniable. The aim of this thesis is to study the effectiveness of code inspection on software quality and compare the performance of products or the problems after release, that are developed with and without using code inspection methodology. During this master thesis, three software projects of similar sizes have been used to view the effectiveness of code inspection methodology. On one of the projects, code inspection methodology has been applied whereas the remaining two projects were completed without applying the code inspection methodology. As the application part, alpha test results for each of these three projects have been collected and compared to each other.
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği; Yazılım Geliştirme