PCIe ethernet kart tasarımı ve gerçekleştirilmesi - Kaya, Emre (My University, 2023)
Bu çalışmada sunucu sistemlerine uyumlu PCIe Ethernet kartlarının tasarım, üretim ve doğrulama süreçlerini ele almaktadır. PCIe Ethernet kartları, yüksek hızlı ağ iletişimine olan talebin arttığı modern sunucu altyapıları için kritik öneme sahiptir. Bu çalışmada, sunucu sistemlerine sorunsuz bir şekilde entegre edilebilen ve yüksek performans sağlayabilen PCIe Ethernet kartlarının tasarım ve üretim aşamaları detaylı bir şekilde incelenmektedir. Tez, PCIe yapısının anlatımı ve donanım materyalinin tanıtımı ile başlar. LAN7430 Ethernet PHY (Physical Layer) entegresi kullanılarak PCIe Ethernet kartının ana bileşenleri ve bağlantıları anlatılmıştır. Tasarım ve üretim süreçleri, makalenin merkezinde yer almaktadır. Tasarım aşaması, kartın temel özelliklerini ve işlevselliğini belirlerken üretim aşaması, PCB üretimi ve bileşen entegrasyonunu içermektedir. Her aşama, yüksek kalite ve uyumluluk standartlarını karşılamak için titizlikle uygulanmıştır. Sonuç olarak, bu çalışma, sunucu sistemleri için kritik bir bileşen olan PCIe Ethernet kartlarının tasarım ve üretim süreçlerini ayrıntılı bir şekilde ele almaktadır. Tasarımın ve üretimin başarıyla tamamlanması, yüksek performanslı sunucu altyapıları için güvenilir ve uyumlu PCIe Ethernet kartlarının geliştirilmesine katkı sağlamaktadır. Bu çalışma, sunucu sistemleri ve ağ altyapılarına ilgi duyan araştırmacılar ve mühendisler için önemli bir kaynak olacaktır.

This study discusses the design, production and verification processes of PCIe Ethernet cards compatible with server systems. PCIe Ethernet cards are critical for modern server infrastructures where demand for high- speed networking increases. In this study, the stages of design and production of PCIe Ethernet cards, which can be seamlessly integrated into server systems and provide high performance, are examined in detail. The study begins with the explanation of the PCIe structure and the introduction of the hardware material. The main components and connections of the PCIe Ethernet card are explained using the LAN7430 Ethernet PHY (Physical Layer) integrated. Design and production processes are at the center of the article. The design phase determines the basic features and functionality of the board, while the manufacturing phase includes PCB fabrication and component integration. Each stage has been meticulously implemented to meet high standards of quality and compliance. In conclusion, this article discusses in detail the design and manufacturing processes of PCIe Ethernet cards, which are a critical component for server systems. Successful completion of design and production contributes to the development of reliable and compatible PCIe Ethernet cards for high-performance server infrastructures. This study will be an important resource for researchers and engineers interested in serversystems and network infrastructures.
PCIE ethernet card design and implementation
Keywords: Electric engineering; Electromechanical devices; Electronics engineering; Elektrik mühendisliği; Elektromekanik cihazlar; Elektronik mühendisliği; Ethernet; PCIe; PHY