SURF ve RANSAC tabanlı homografi tahmini kullanarak otomatik imaj birleştirme - BAŞ, ANIL (My University, 2022)
Bu çalışmada kontrolsüz ortamda çekilen iki boyutlu imajların birleştirilmesi için tam otomatik bir yöntem sunulmaktadır. Özellikle stereo ve çok açılı kamera uygulamaları, uydu ve sualtı haritalama sistemleri, tıbbi görüntüleme gibi alanlarda ihtiyaç duyulan bu yöntem, görüntülerdeki görüş alanı limitasyonuna bir çözüm sunmaktadır. Çalışma, görüntüler arasında bulunan referans noktaların SURF algoritması ile tespiti, bu noktalar üzerinden RANSAC ve homografi teknikleri ile imajların hizalanması ve Poisson yöntemi ile imajların harmanlanmasına dayanmaktadır. Yapılan nicel ve nitel deneyler, önerilen yöntemin diğer yaklaşımlardan daha kaliteli sonuçlar verdiğini göstermektedir.

This study presents a fully automatic method for image stitching on two-dimensional uncontrolled images. It provides a solution to the field-of-view limitation, which is especially needed in areas such as stereo and multi-angle camera applications, satellite and underwater mapping systems, and medical imaging. The study is based on reference points detection between the images with the SURF algorithm, image alignment with RANSAC and homography techniques, and image blending with the Poisson method. The quantitative and qualitative experiments show that the proposed method produces higher quality results than previous approaches.
Automatic image stitching using SURF and RANSAC based homography estimation
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Mühendislik ve Teknoloji; Computer Sciences; Engineering and Technology; Mühendislik, Bilişim ve Teknoloji (ENG); Bilgisayar Bilimi; Engineering, Computing & Technology (ENG); COMPUTER SCIENCE; Bilgisayar Bilimi Uygulamaları; Bilgisayar Bilimi (çeşitli); Genel Bilgisayar Bilimi; Fizik Bilimleri; Computer Science Applications; Computer Science (miscellaneous); General Computer Science; Physical Sciences; İmaj birleştirme; SURF; RANSAC; homografi; poisson harmanlama.; Image stitching; homography; poisson blending