Avrupa Birliği'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne katılımı ekseninde özerklik - Karaarslan, Kutlay Atlı (My University, 2019)
Çalışmanın temel problemi, katılımın, Avrupa Birliği hukukunun kendine has özellikleriyle ve özerkliğiyle uyumlu olup olmadığını ortaya koymaya çalışmaktır.

The main aim of the study is to find out whether accession is compatible with the specific features and autonomy of European Union law.
Keywords: Avrupa Birliği; Avrupa Birliği Adalet Divanı’nın 2/ 13 Sayılı Mütalaası; Avrupa Birliği Hukukunun Özerkliği; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi; Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi; European Convention on Human Rights; European Court of Human Rights; European Union; Future of Access; Hukuk; Katılımın Geleceği European Union; Law; Opinion 2/ 13 of the Court of Justice of the European Union; the Autonomy of European Union Law