Sosyal Medya Ağlarının Sosyal Ticaret Ağına Dönüşümü: Facebook Örneği - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Bu makale, günümüzün yeni trendi olan sosyal ticaret kavramını; elektronik ticaret, sosyal medya ve web 2.0 teknolojileri bağlamında incelemeyi amaçlamaktadır. Web tabanlı yeni teknolojiler kullanıcıları, evlerinden ve işyerlerinden internete bağlayarak sosyal oluşumların ve ticari işlemlerin dönüşümünü sağlamaktadır. Bu anlamda, sosyal medya ağlarının sosyal ticaret ağına dönüşümü ve ticarileşmesi, Facebook örneği üzerinden incelenmiştir. Çalışmada ayrıca, web 2.0 tabanlı sosyal medya ağlarının gelişiminin sosyal ticaret ağlarına olan etkileri de irdelenmiştir.

This paper aims to address the new trend of social commerce as electronic commerce leverages Web 2.0 technologies and online social media. The infusions of new technologies on the World Wide Web connet users in their homes and workplaces, thus transforming social formations and business transactions. An indepth study of the growth and success of a social commerce site, Facebook was conducted. The focus of this article is to increase understanding on quickly developing Web 2.0 based social media and their subsequent effects on the emerging social commerce.
The Transformation of Social Media To Social Commerce Network: Facebook Case Study