Kartlı ödeme sistemlerinde dış kaynak kullanımı - Yılmaz, Vildan (My University, 2006)
Bu çalısmanın amacı, kartlı ödeme sistemlerinde orta ve küçük ölçekli bankaların dıs kaynak kullanarak daha karlı ve verimli operasyonlara sahip olacagını göstermektir. Tezin arastırma asamasında, Türkiye’de ve dünyada kartlı ödeme sistemlerinin tarihi, gelisimi, ödeme sistemleri içindeki büyüklügü ve sürekli büyüyen kartlı ödeme pazarından payını almak isteyen bankaların, kartlı ödeme operasyonlarını kendi içinde veya dıs kaynak kullanarak yapmasının avantajları ve dezavantajları incelenmistir. Yapılan arastırma sonucunda, özellikle orta ve küçük ölçekli bankaların bu isi kartlı ödeme operasyonlarında uzmanlasmıs dıs kaynak hizmeti veren firmalara yaptırmasının bir çok yönden daha karlı ve verimli olacagı sunulmustur. Çalısmada, kartlı ödeme operasyonlarında hizmet veren firmalara Türkiye’den ve dünyadan örnekler verilmistir. Verilen bu örneklerle bankaların dünyada kartlı ödeme operasyonlarını çogunlukla dıs kaynak hizmeti veren firmalara yaptırdıgı vurgulanmıstır
Keywords: Kartlar_Ödemeler Dengesi