Hile denetiminin psikoloji ve beden dili açısından değerlendirilmesi ve bir anket çalışması - Aydın, Ruhan (My University, 2017)
ÖZETGelişen rekabet ortamında işletme maliyetleri her geçen gün daha önemli hale gelmektedir. İşletme açısından hile maliyetleri hem belirlenmesi hem de önlem alınması açısından zor bir süreci oluşturmaktadır. İşletmelerde gerçekleşen hile maliyetleri çoğu zaman tespit edilemediğinden, verdikleri zararlarda bilinememektedir. Bazı durumlarda ise hileler tespit edilse bile çeşitli nedenlerle hukuka başvurulmamakta işletme içerisinde çözüm üretilmekte ve sağlıklı veriler toplanamamaktadır.

ABSTRACTEach passing day, fraud auditing have been gaining prominence under the ever-increasing competitive environment. For enterprises, fraud is a very difficult subject both in terms of its determination and in terms of its prevention. Since in many cases frauds committed in the enterprises cannot be detected, it is difficult to know the exact damage given by such crimes. In other cases, even when the fraud is detected, no legal action is taken and a solution is internally produced. Thus, it is not possible to obtain reliable data.
Keywords: auditing; auditor; beden dili; body language; denetçi; Denetim; Fraud; fraud auditing; fraudster; hile; Hile denetimi; hilekâr; Muhasebe; psikoloji; Psikolojik yönler; psychology