Enformasyon teknolojileri projelerinde kritik başarı faktörleri - yazın taraması - (:unkn) unknown (My University, 2009)
Özet: Çalışmada IT projelerinde başarıyı sağlayacak kritik faktörlerin belirlenmesine yönelik bir yazın taraması sunulmaktadır. Tarama bilimsel dergileri, konferans bildirilerini ve doktora tezlerini kapsamaktadır. Yazın taraması sonucunda tüm IT projelerinde geçerli 20 kritik başarı faktörü saptanmış; örgütsel, kullanıcı odaklı, proje odaklı ve teknolojik olmak üzere 4 grupta sınıflandırılmıştır. Bu çalışmanın bulgularına göre "üst yönetimin projeye desteği ve aktif katılımı", "proje ekibinin yetkinliği", "etkin proje yönetimi", "net hedeflerin konulması, görevlerin belirlenmesi", "proje içi ve dışı etkin iletişim", "değişim yönetimi", "uygun teknoloji kullanımı, sistem altyapısı", "kullanıcının sürece aktif katkısı", "proje hamisi", "kullanıcı eğitimi" kritik başarı faktörleri en sık atıf alan faktörler olarak belirlenmiştir.

Abstract: This paper presents a literature review of critical •success factors in IT projects. The review covers journals, conference proceedings and doctoral dissertations. -TThroughout the review 20 critical success factors are determined and classified in 4 different groups; organizational, user-oriented, project-based and technological, the findings of literature review reveal that "top management support and active contribution", project team competence", "efficient project management", "clear goals and objectives", efficient communication throughout the organization", "change management", "appropriate use of technology and system infrastructure", "commitment of users", "project champion", "user training" were most frequently cited as the .critical factors to successful implementation of IT projects.
Critical success factors in information technology projects - a literature review