Kariyer Dönemlerinin Değişmeyen Gerçeği:_x000D_ Kariyer Endişesi - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Kariyer endişesi; kişinin çalışma hayatında kariyeriyle ilgili kendisini tehdit eden ve/veyabelirsizlik yaşamasına neden olan bir durumla karşı karşıya kaldığında ortaya çıkan duygudurumu olarak tanımlanmaktadır. Bu çalışmada; kurumlarda çalışan kişilerin yaşamış olduklarıkariyer endişesinin altında yatan konuları tespit etmek amacıyla nitel araştırma yöntemi tercihedilmiş ve hem kamu sektöründe hem de özel sektördeki farklı örgütlerde çalışan 37 katılımcıyladerinlemesine mülakatlar gerçekleştirilmiştir. Yapılan görüşmeler sonucunda söz konusuendişenin arka planında bireysel, örgütsel, teknolojik ve toplumsal konular başta olmak üzereçalışma arkadaşları, yönetici ve istihdam ile ilgili konulardan kaynaklandığı ortaya konulmuşve çalışanların bu endişeyle baş edebilme yolları sıralanmıştır. Bu çalışmanın, kariyeriniyerleştirme/sürdürme döneminde olan çalışanların yaşamış oldukları kariyer endişesinin altındayatan nedenleri belirlemeye yönelik olarak yapılan bir nitel çalışma olması nedeniylealanyazına katkıda bulunacağına ve konuyla ilgili gelecekte yapılacak araştırmalara zeminoluşturacağına inanılmaktadır.

Career anxiety is defined as the state of emotion which occurs when people are faced with a_x000D_ situation that threatens them and / or causes an uncertainty about their career in business life._x000D_ In this study, qualitative research method is preferred and in-depth interviews are performed_x000D_ with 37 participants who work in different organizations both in the public and private sector to_x000D_ identify the underlying factors of career anxiety. The interviews reveal that career anxiety is_x000D_ derived from collegues, managers, employment issues, particulary those related to individual,_x000D_ organizational, technological, social issues and the implications are listed for employees to deal_x000D_ with this anxiety. It is also believed that this study will contribute to the national literature as it_x000D_ is the study that has been conducted with a qualitative method on career anxiety which is_x000D_ experienced by the employees who are in the stage of establishing/maintaining their career and_x000D_ will form the basis for future research on this topic.
The Unchanging Truth of Career Stages: Career Anxiety