Kültür açısından uluslararası iş müzakereleri ve müzakere stilleri üzerine bir araştırma - Düzer, Gizem (My University, 2010)
Uluslararası, İş Müzakereleri ÖZET KÜLTÜR AÇISINDAN ULUSLARARASI İŞ MÜZAKERELERİ VE MÜZAKERE STİLLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Bu çalışma kapsamında farklı kültürlerin uluslararası iş müzakereleri ile olan ilişkileri değerlendirilmiştir. Bu doğrultuda gerçekleştirilen araştırmayla da, farklı kültürler ile iş ilişkisi içinde olan müzakerecilerin, demografik açıdan müzakere süreçlerini nasıl etkiledikleri ve nasıl bir müzakere stili kullandıklarının tespit edilmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, ilk bölümde kültür ve ikinci bölümde müzakere ile ilgili teorik bilgilere yer verilmiştir. Üçüncü bölüm olan uygulamada, farklı kültürler ile çalışan müzakerecilerin nasıl bir müzakere süreci izledikleri ve hangi müzakere stillerini kullandıkları belirlenmiştir. Culture, International, Business Negotiation

ANALYZING INTERNATIONAL BUSINESS NEGOTIATIONS FROM A CULTURAL PERSPECTIVE AND A RESEARCH ABOUT NEGOTIATION STYLES Within the scope of this study, culture is related with international business negotiations. With the research carried out accordingly, it is been aimed to determine the demographic effects to the negotiations process and negotiation styles. For this purpose, theoretical information is provided in first two sections of the study. The information related to the application carried out in accordance with the theoretical infrastructure of the study is given in the third section. In the application, the demographic effects to the negotiations process and negotiation styles is determined.
Keywords: İş Müzakereleri; İşletmecilik; Kültür