Kurumsal iletişim stratejisinde reklam uygulamaları ve marka değerine katkısı - Ersöz, Gaye (My University, 2004)
Soyadı: Gaye Ersöz letişim Bilimleri Bilim Dalı:Reklamcılık ve Tanıtım Funda Savaş Gün Kurumsal İletişim, Reklam, Marka Yönetimi, Marka Değeri

KURUMSAL İLETİŞİM STRATEJİSİNDE REKLAM UYGULAMALARI VE MARKA DEĞERİNE KATKISI Günümüzde reklamın kurumsal iletişim stratejisi içerisindeki yeri tartışılmakta, önemi ve bütçesel açıdan reklam yatırımının geri dönüşümünün, diğer pazarlama iletişimi araçları ile kıyaslanması yapılmaktaysa da hala birçok firma kurumsal iletişim stratejisi içerisinde reklam harcamalarına büyük oranda yer vermektedir. Çalışmamızda kurumsal iletişim stratejisinde reklam uygulamaları ve marka değerine katkısını incelerken, araştırmayı bu perpspektifle değerlendirmeye çalıştık. ABSTRACT Name and Surname Gaye Ersöz Field: Communication Science Program:Advertising and Publicity Supervisor: Ass. Prof. Funda Savaş Gün Corporate Communication, Advertising, Brand Management, Brand Equity ABSTRACT THE EXECUTION OF ADVERTISING IN THE COMMUNICATİON STRATEGY AND ITS RELATIONSHIP WITH THE BRAND EQUITY The role of advertising is one of the mostly discussed subject among the academician. However, advertising has been compared by other marketing communication strategy tools by cost / effect maintenance, the companies has still spent the ımportant part of their budget to advertising campaigns. With this study the execution of advertising in the communication strategy and its relationship with the brand equity are been explained.
Keywords: Reklamcılık