Satın alma kararlarında markanın etkisi ve temizlik kağıtları sektöründe uygulama - Kayıtmaz, Koray (My University, 2006)
Satın Alma Kararlarında Markanın Etkisi Ve Temizlik Kağıtları Sektöründe Uygulama Seçeneklerin sayısının çok, özelliklerinin yakın olduğu pazarlarda tüketiciler karar verme aşamasında zorluklar yaşar. Rekabetin yoğun olduğu böyle ortamlarda birçok firma markasıyla bir farkındalık yaratıp çeşitli pazarlama aktiviteleri ile stratejilerini destekleyerek benzerleri arasında bir adım öne çıkıp tüketicilerin, ürünlerini satın almasını sağlamaya çalışmaktadır. Bu çalışmada markanın satın alma kararlarına etkisi araştırılmıştır. İçerik olarak tüketici satın alma karar verme süreci ve bu süreçte etkili olan faktörler hakkında bilgi verilmiş, marka tanımı, markalama kararları ve marka ile ilgili kavramlardan bahsedilmiştir. Araştırma bölümünde temizlik kağıtları sektöründe satın alma kararlarında markanın etkisi incelenmiştir. Tüketicilerin satın alma kararlarında bazı markalara yönelik eğilimlerinin olduğu belirlenmiş ama bunun yönünün fiyat ve promosyon gibi etkenlerle çok kolay değişebildiği gözlemlenmiştir.

Effect Of Brand On Purchasing Decisions And Application On Hygiene Paper Sector Consumers have diffuculties on desicion making at the markets where the number of alternatives are high and their specifications are close to each other. Where the competition is intense, most of the companies try to step forward by creating an awareness with their brand and supporting their strategies with various of marketing activities to make the customers purchase their products. This study examines the effect of brand on purchasing decisions. The study contains some information about customer purchasing decision making process and the factors effective on this process, also the definition of brand, branding decisions and concepts about brand theoritically. In the research section, the effect of brand on purchasing decisions in hygiene paper sector is analyzed. It has been found out that customers tend to have purchasing decisions for some brands but it is also observed that this can easily change by the factors like pricing and promotions.
Keywords: Markalar; Satın Alma_Markalı Ürünler; Tüketici Davranışı