Spirituality in Logotherapy - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Frankl insanın yaşamını fiziksel, psikolojik ve ruhsal olarak sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için hayatında bir anlam bulması gerektiğini söylemektedir. Yani birey ancak anlama ulaştığında bu üç boyutun sağlıklı bir etkileşim içinde olması beklenir. Ruhsal boyut, diğer iki boyutu da iyileştirme gücüne sahiptir. Dolayısıyla ruhsal yönünden haberdar olan ve bunun bilinciyle hareket eden kişinin anlam bulması daha da kolaylaşacaktır. Anlam bulma noktasında en etkili yönlerden birisi maneviyattır. Maneviyatın insanın hayatında anlam bulmasına yardımcı olduğu ve hatta ölüm korkusunu yenmede önemli bir etkiye sahip olduğu yapılan çalışmalarla gösterilmiştir. Bu yönüyle Logoterapi maneviyat ve dini reddetmemekte aksine bunlardan yararlanmayı desteklemektedir. Bu çalışma ile Logoterapi'nin din ve maneviyata olan bakış açısı incelenmekte ve bu alanda yapılmış olan çalışmalara temas edilmektedir. Son tahlilde anlam bulmayı merkeze alan Logoterapi'nin manevi bakış açısı ve uygulamaları bu çalışma içinde yer almaktadır

Frankl wrote that he needed to find meaning in his life so that he could sustain his life physically, psychologically, and spiritually. In other words, when an individual understands meaning in life, these three dimensions will be in a healthy interaction. The spiritual dimension and the other two dimensions have healing power. Therefore, it will become even easier for a person who is aware of the spiritual side and acts with this consciousness to find meaning. One of the most effective elements in finding meaning is spirituality. Studies have shown that spirituality helps people find meaning in their lives and even has an important effect in defeating the fear of death. In this respect, logotherapy does not reject spirituality and religion but rather encourages their use. This study examines the perspective of religion and spirituality in logotherapy and touches on the work done in this area. The spiritual point of view and applications of logotherapy, which center on finding meaning in the final analysis, are included in this study
Logoterapi’de Maneviyat
Keywords: Psikoloji