Simnânî'nin “Ravzatü'l-Kudât” adlı eseri ve hanefi edebü’l-kâdî literatüründeki yeri - Çınar, Halime (My University, 2017)
Genelde yargı kurumunun, özelde ise kâdîların uyması gereken kurallarıdüzenleyen alana klasik İslam hukukunda edebü’l-kâdî/ edebü’l-kazâ adı verilmiştir.

In classical Islamic law edebu’l-qadi/ edebu’l-qada indicates the rules shouldbe followed by judicial institution and qadis in particular.
Keywords: Edebü’l-kâdî; Hukuk; İslam dini; İslam hukuku; Kadılık; Ravzatu’l-Qudât; Ravzatü’l-Kudât; Simnânî; Simnânî Edebu’l-qadi