Ali Canip ve edebiyat eğitimi - Uğurcan, Sema (Eğitim Bilimleri Dergisi, 1989)
'Teni Lisan" akımı ile Türk dilinin sadeleşmesi, arkasından da bütün bir edebiyatın değişip millîleşmesinde büyük rolü olan Ali Canip, (1887-1967) bir tenkitçi ve şair olduğu kadar, "edebiyat hocası" olarak da kültürümüze hizmet etmiştir.