XIX. yüzyılda Beşiktaş semtinde II. Abdülhamit dönemi eserleri üzerinden mekansal bir değerlendirme - Bali, Meltem (My University, 2017)
Kent kavramı ve bu kavramı besleyen zaman, mekân ve insan unsurları modernleşme ile bir takım değişimlere sahne olmuştur. ABSTRACT The concept of the city and the concept of time, space and human elements that nurtured this concept have been the scene of some changes for modernization.
Keywords: 19. yüzyıl; 19. yy; 19th century; 2. Abdülhamid Han; 2. Abdülhamid Khan; Beşiktaş (İstanbul, Türkiye); II. Abdülhamid, Osmanlı Padişahı, 1842-1918; İstanbul; İstanbul City; Kent; Modernization; Modernleşme; Tarih