Siirt Pervari’de kültürel hayat - Günhal, Emine (My University, 2008)
SİİRT PERVARİ DE KÜLTÜREL HAYAT Marmara üniversitesinde olarak hazırlanan bu araştırma; Siirt ili Pervari ilçesinde kültürel hayatı konu edinmektedir. Kültürel hayat aile yapısı evlenme, boşanma, doğum, ölüm vb. gibi konularda bütün unsurları ile ele alınmıştır. Zorlu coğrafi şartları, diğer yerleşim yerlerine uzaklığı nedeniyle Pervari ilçesi kendine özgü bir kültürel yapı oluşturmuş ve bu kültürel yapının korunması için halkın oldukça fazla çaba gösterdiği gözlemlenmiştir. Pervari ilçesi 21. yy.da birçok yerde olduğu gibi değişim sürecindedir. Fakat maddi kültür unsurları manevi kültür öğelerine göre çok daha hızlı değişmektedir. ABSTRAKTE Diese Studie, die an der Universitt als Magister arbeit herausgestellt wurde, handelt von dem kulturellen Leben von Pervari der Stadt Siirt.Auch Kulturelles Leben, Familienstruktur, Familienleben , Heirat , Scheidungen, Geburt und Tod usw Themen wurden aus allen Aspekten behandelt. Wegen Schwierengen geographischen Bedingungen, Entfernung zu den anderen siedlungsgebieten enstand sich in Pervari eine eigenspesifische kulturelle strukter und es war beobachtet worden, daβ Pervari sich darum immer noch viel bemüht, diese kulturelle strukter zu schützen. Kreis Pervari ist im 21.j.h. wie in vielen anderen Plätzen in einem Änderungsprozess. Aber wirtschaftliche Kulturgrundstoffe ändern sich schneller als die Moralischen.
Keywords: Din Sosyolojisi; Kültürel Hayat_Siirt