Bankacılıkta denetimin bankacılık sektörünün gelişmesi üzerindeki etkileri: Azerbaycan örneği - Manafova, Günel (My University, 2016)
Çalışmada Azerbaycan’da bankacılık ve bankacılık sektöründe uygulanan denetim faaliyetleri değerlendirilmiştir. Çalışma beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde genel olarak bankacılık terimi, türleri, seçilmiş farklı ülkelerde bankacılık, ikinci bölümde denetim kavramı, türleri, bankalarda Basel uygulaması, üçüncü bölümde farklı ülke bankalarında denetim uygulamaları, dördüncü ve beşinci bölümlerde de Azerbaycan’ın temel makro iktisadi göstergeleri, bankacılıktaki son gelişmeler, ticari ve merkez bankasında uygulanan denetim faaliyetleri ve elde edilen sonuçlar analiz edilmiştir. Bankacılık Sektörü, Denetim, Basel Uygulaması

In this study were evaluated banking in Azerbaijan and applied auditing activities in the banking sector. The study consists of five chapters: In the first part, the term banking, types of banks, banking in different selected countries, in the second chapter, concept of audit, types of audit, basel implementation in the bank, in the third chapter audit applications in different countries, in the forth and fifth chapters Azerbaijan's macroeconomic indicators, recent developments in banking, audit applications at commercial and Central Bank, all the results are analyzed. Banking Sector, Audit, Basel Application
Keywords: Azerbaycan; Bankalar ve bankacılık