Oltalama saldırılarında kullanılan url’lerin makine öğrenmesi teknikleri ile tespit edilmesi - Büber, Ebubekir (My University, 2017)
Önerilen sistem içerisinde Doğal Dil İşleme (DDİ) tekniklerinden faydalanılarak bazı öznitelikler çıkartılmıştır. Çıkartılan öznitelikler kullanılarak Oltalama Saldırılarında kullanılan URL’lerin tespitine yönelik bir sistem oluşturulmuştur.

A system has been developed to detect URLs which are used in Phishing Attacks by using extracted features. Many tests have been applied to the created system. As a result, it is seen that the algorithm that has the highest success among the tested algorithms is the Random Forest algorithm.
Keywords: Artificial Intelligence; Bilgisayar; Bilgisayar ağları; Bilgisayar programları; Bilgisayar, Mühendislik; Cyber Security with Machine Learning; Güvenlik; Güvenlik önlemleri; Kontrol; Machine Learning Cyber Security; Makine öğrenmesi; Oltalama Saldırıları Tespiti; Siber; Siber Güvenlik; Siber Güvenlikte Makine Öğrenmesi Phishing Attack Detection; Yapay zeka