Türkiye’de tarım sigortası uygulamasının analizi - Yekan , Mehdi Behjat Chongharalouye (My University, 2012)
Tarım insanlığın ilk faaliyetlerindendir. Tarım ülkeler arasında da her zaman büyük öneme sahiptir. Ekonomide ağırlıklı olan sektörlerden birisi olan tarım, devletler tarafından desteklenmektedir, toplumun beslenme ihtiyaçlarını gidermesinde, gıda güvenliği ve sanayi sektörüne hammadde sağlanmasında katkıda bulunmaktadır. Toplumda özellikle gelişmekte olan ülkelerde büyük kısım için gelir ve geçim kaynağı olmaktadır, istihdam açısından önemlidir. Tarım faaliyetleri hava şartlarından dolayı her zaman etkilenmektedir, olumsuz hallerde önemli kayıplar ve zararlar yaşanmaktadır. Bu nedenle tarımı sigorta kapsamı altına almak yukarıda belirttiğimiz nedenlerden dolayı gayet mantıklıdır. Türkiye’de 2005 yılından beri, yeni tarım sigortaları kanunu yürürlüğü girdikten sonra, tarım sigortaları konusunda büyük başarılar kazanılmıştır, devlet direk prim desteği yapması ile çiftçileri, tarımsal faaliyetlerini sigortalanması konusunda teşvik etmektedir. Tarım, Tarım Sigortası, Devlet Desteği, TARSİM.
Keywords: Gıda ve Tarım Sigortası; Tarım Sigortası