DESTEKTEN YOKSUN KALMA TAZMİNATININ UNSURLARI - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Destekten yoksun kalma tazminatı, hukuka aykırı fiil sonucunda desteğin ölümü nedeniyle bakım yardımından yoksun kalan kişilerin uğradığı destek zararının karşılanmasını amaçlar. Ölüme bağlı olarak üçüncü kişilerin uğradığı maddi zarar yansıma zarar niteliği taşıdığından kural olarak tazminat sorumluluğunun dışında tutulur. Buna karşılık, istisnai bir düzenleme ile kanun koyucu tarafından destek zararının tazminine olanak tanınmıştır. Genel kural karşısında istisnaların dar yorumlanması gerektiğinden destekten yoksun kalma tazminatının unsurları sınırlayıcı bir yoruma tabi tutularak tazminat talebinin bu doğrultuda değerlendirilmesi zorunludur.

When the third parties are deprived of their means of support as a result of death (homicide), they must be compensated for that loss. Loss suffered by third parties is a reflex damage and according to the general rule there is no compensation claim for reflex damage. However, the legislative makes the compensation claim possible by legislating an exceptional provision. As there is an exceptional provision the elements of compensation claim must restrictedly interpreted.
Keywords: Hukuk