Duygusal zekanın yönetim kademeleri ve insana-göreve yönelik liderlik davranışı üzerine etkisi - Altın, Esra (My University, 2006)
İçinde bulunulan bilgi çağındaki yoğun rekabet ve belirsizlik ortamı, işletmelerde giderek insan unsurunun önemini ön plana çıkarmıştır.İnsan unsuruyla fark yaratabilmek için kendi kendini motive edebilen, ekip çalışmasına yatkın, entelektüel yönü gelişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır.Bu tez çalışması, bu eğilimleri dikkate alarak duygusal zeka ile yönetsel kademeler ve göreve ya da ilişkilere dönük liderlik davranışları arasında ilişkinin olup olmadığı, eğer varsa ne yönde bir ilişkinin bulunduğunu ortaya çıkarmaya yönelik olarak tasarlanmıştır. Bu amaçla, tezin literatür incelemesi bölümünde önce duygu ve zeka kavramları açıklanıp, duygusal zeka kavramının gelişimi ve duygusal zeka yeterlilikleri kavramsal olarak incelenecek, daha sonra yönetim kademeleri ile duygusal zeka ilişkisi incelenmeye çalışılacaktır.Yapılan bu araştırma sonucunda da duygusal zeka ile yönetim kademeleri arasında belirgin bir farklılık olmadığı gözlemlenmiştir.

THE EFFECTS OF EMOTIONAL INTELLIGENCE ON MANAGEMENT LEVELS AND LEADERSHIP STYLES Because of intensive competition and uncertainty, firms pay atteintion on human resourses more and more rather than the work itself. In order to creative differences by the help of human being, they need team oriented,self motivated and intellectual employees.This thesis study tries to find out relationship between emotional intelligence and management levels and leadership styles by taking into consideration those tendencies. For this purpose, emotion and inttelligence notion has been defined in the literature part.After that development of emotional inteelligence and emotional efficiency were going to explained, then emotional intteligence and management levels relations were going to analysed.In this research there has been no distinct diffrencies find out between emotional intteligence and management levels.
Keywords: Liderlik_Yönetim; Yürütmede Önderlik