Bir özel arşivin oluşum süreci : Taha Toros’un hayatı, eserleri ve özel arşivi - Dağlı, Tuğba (My University, 2019)
Bu çalışmada, Türkiye’de kurumsal bir yapıda kullanıcıların hizmetine sunulmuşen geniş özel arşivlerden birisi olan Taha Toros Arşivi’nin oluşum ve erişime açılmasüreci ile Taha Toros’un yaşam öyküsü ele alınmıştır. Yaşam öyküsü, eserleri eksenindeve arşivde bulunan belgelerle de ilişkilendirilerek, otobiyografisinde olmayan kimibilgilerle tamamlanmış; daha önce herhangi bir kaynakta yayımlanmamış Taha Torosbibliyografyası da hazırlanmıştır.

This study seeks to explore the creation process of the personal archives of TahaToros, being one of the largest institutionalized archives made accessible to commonusers and deals with his biography, as well as his works. The archival documents in hiscollection have helped embrace the hidden parts of his life, not published in any otherstudy before.
Keywords: Archives; Arşivler; Özel arşivler; Özel Arşivler Private Archive; Personal archives; Taha Toros, 1912-2012