Türkiye'de lüks tüketim ürünlerinde marka kişiliğinin marka sadakatine etkisi ve bir uygulama - Çetin, Birsen (My University, 2009)
Marka Kişiliği, Marka Kimliği, Marka Denkliği, Marka Sadakati, Lüks, Harley Davidson ÖZET Özellikle 20. yy’ın başlarından itibaren üretim ve tüketim biçimlerinde yaşanan hızlı gelişim ile değişimler marka kavramının önemli bir konuma taşımıştır. Tüketici, üretici ve toplum açısından görünür bir güce sahip olan marka kavramı, çok geniş bir kapsama sahiptir ve kavramın temel güçlerinden birisi de marka kişiliğidir. Bu çalışma marka kişiliği kavramını tüm boyutlarıyla irdeleyerek, kavramın lüks tüketim ürünleri açısından sadakat üzerindeki etkisini ortaya koymakta; bunu yaparken de yüz yılı aşkın bir süredir güçlü kişiliğiyle dünyaca tanınmış olan Harley Davidson markasını inceleyerek markanın ülkemizdeki kullanıcıları açısından Harley Davidson kişiliğinin sadakat üzerindeki etkisini ortaya koymaktadır. Key Words: Brand Personality, Brand İdentity, Brand Equity, Brand Loyalty, Luxury, Harley Davidson

Especially starting in early 20. th century with changes and the development at the business corporation and the pattern of consumption, the brand mark conception had been measured up important situation. The brand mark conception, powerfull at the business corporation, the pattern of consumption and the society although has wide extent, the brand mark stature is one of the basic powers. This operation introduces the brand mark conception with all across the board and introduces the power on the devotion; also analyses Harley Davidson a luxury brand, known with powerfull personality all along the world and the effect of devotion on this mark at the customers in Turkey.
Keywords: Marka Yönetimi; Müşteri İLişkileri; Türkiye_Lüks Tüketim