Vize’de (Kırklareli) yerleşmenin gelişimi - Ceylan, Mehmet Akif (Marmara Coğrafya Dergisi, 2011)
Vize, Kırklareli ilinde bir ilçenin yönetim görevini üstlenen küçük bir şehirdir. Makalede önce Vize’nin konumuna, kuruluş yerine ve kuruluşuna kısaca temas edilmiştir. Daha sonra yerleşmenin gelişimi dönemlere ayrılmış ve Cumhuriyet dönemi nispeten ayrıntılı bir şekilde ele alınmıştır. Bu son dönemde, yerleşmenin yatay ve dikey gelişimi, yapı malzemesi ve konut tipleri gibi özelliklere ağırlık verilmiştir.
(Development of settlement in Vize-Kırklareli)
Keywords: Vize, Kırklareli, yerleşme