Büyük veri analizi yöntemleri ve yazılım teknolojileriyle metin madenciliği - Pala, Evren (My University, 2016)
Üretilen veri miktarının çok yüksek boyutlarda olduğu günümüzde, ham verilerin işlenerek bunlardan anlam çıkarılması oldukça önemli ve giderek yaygınlaşan bir iştir.

In today's world, making meaningful inferences from raw data is an important task and getting more widespread gradually as huge amount of data is being produced continuously.
Keywords: Bigisayar, Mühendislik; Central Elements; Dağıtık Sistemler; Distributed Systems; Kelime işleme (Bilgisayar bilimi); Merkezi elemanlar Text Mining; Metin Madenciliği; Spectral Clustering; Spektral Öbekleme; Veri madenciliği