Ulusal tıp ve sağlık bilimlerinde dergi adı kısaltmaları: bir pilot çalışma - Çolaklar, Huriye; Güneş, Güssün; Küyük, Ayşen (Sağlık Bilimlerinde Süreli Yayıncılık Sempozyumu, 2007)
Bu çalışmanın amacı, Türkiye'de yayınlanan tıp ve sağlık bilimleri süreli yayınların başlık kısaltmalarına ilişkin standart bir kısaltma listesini hazırlamaktır. Türkiye'de basılı ve elektronik yayınlanan dergilerin içeriğinde kullanılan dergi adı kısaltmalarında standart bir uygulama yoktur.Türkiye'de dergi yayıncılığında yaşanan bu durum pek çok açıdan karmaşaya neden olmaktadır. Bu çalışmada belirtilen unsurlar özellikle tıp ve sağlık bilimleri alanında yayınlanan, ulusal süreli yayınların başlıklarının kısaltılmasında kullanılabilir. Bu kuralların yazarlara, dergi editörlerine, kütüphanecilere ve yayıncılara yardımcı olması ve dipnotlarda, dizinlerde ve bibliyograflarda kullanılabilir tekbiçim dergi adı kısaltmalarının hazırlanmasında yol göstermesi amaçlanmıştır.
Keywords: journal abbreviation, medical journals, health sciences journals, Turkish medical and health sciences journals