Finansal risk yönetiminde ekstrem değer teorisi - Önalan, Ömer (İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2003)
Bu çalışmada ekstrem riskin modellenmesi ve ölçümü için bir metot olarak, ekstrem değer teorisinin finansal risk yönetimindeki rolünü araştırıyoruz.